Het team
Maak kennis met de teamleden!

Wouter van Bernebeek

Ik ben Wouter van Bernebeek en ik chase sinds het voorjaar van 2008 in teamverband (Extreemweer en Onlineweather) en sinds april 2010 ook zelfstandig.

Met Onlineweather chase ik niet alleen op zware onweersbuien; ook een flinke sneeuwsituatie, ijzel, zware storm aan de kust of overstromingen trekken sterk mijn aandacht. Het hele jaar door ben ik dus bezig om weerextremen te ontdekken, te beleven en uiteraard te delen op internet. Al blijft een stevig onweer met alle bijbehorende verschijnselen voor mij persoonlijk wel op nummer 1 staan ;)

Tom Reubzaet

Ik ben Tom Reubzaet en geboren in 1976. Mijn passie en hobby is het volgen van weerextremen . Ik kan me goed herinneren dat ik op jonge leeftijd al voor het raam stond en superblij was als het buiten weerlichtte. Ik moet rond een jaar of 7 zijn geweest dat ik er al echt gefascineerd over was. Mijn vader had een van de eerste digitale camera's en deze mocht ik gebruiken om foto's te maken. Vanaf toen is het alleen maar gegroeid.

Later vond ik een platform waar er toch wat meer stormchasers actief bleken te zijn. Hierop ben ik in contact gekomen met een aantal geweldige stormchasers waarvan de meeste nu dit team vormen.

José Reubzaet

Van kinds af aan ben ik met fotografie bezig, mijn eerste camera was met een rolletje. In mijn jeugd kreeg ik van mijn ouders één van de allereerste digitale camera's. Hier heb ik heel veel plezier van gehad bij het verder ontwikkelen van de fotografie. Mijn interesse ging eerst uit naar mensen en dieren.

Tijdens mijn opleiding dierenhouderij heb ik een spiegelreflexcamera gekocht. Na mijn opleiding ben ik begonnen in een fotozaak en het gebruik van een flitser in bepaalde omstandigheden interesseerde mij. Hierop ben ik samen met Tom Reubzaet op pad gegaan om onweer te fotograferen, zo is voor mij het storm chasen begonnen en ben ik teamlid sinds 2013.

Jelle Muller

Ha allemaal. Ik ben Jelle Muller. Sinds mei dit jaar ben ik in het team van Onlineweather gekomen. Een team waar we met elkaar veel kunnen bereiken. Het team heeft een goede coördinatie, veel kennis en gezelligheid. De ingrediënten om een goed stormchaseteam te zijn.

Ik zal vanaf nu veel te herkennen zijn op de wekelijkse weerfilmpjes en vlogs bij extreem weer of juist tijdens chases. Het onderhouden van de site en sociale media zijn mijn passie en daar zal ik tijd in gaan stoppen.

Tijdens het noodweer zal ik er met Phillipe vaak verslag van gaan doen en verder met jullie een mooi platvorm op de social media bouwen. We hebben elkaar immers nodig om vanuit heel Nederland de situatie met bijzonder of extreem weer goed in kaart te brengen.

Phillipe Schambergen

Ik ben Phillipe Schambergen! Mijn interesse in het weer is eigenlijk door de jaren heen ontstaan, maar een kantelpunt was toch wel de zomer van 2010. In die zomer trokken er binnen een paar dagen enkele heftige onweerscomplexen over mijn woonplaats Maastricht. Een fantastische rolwolk met de daarbij horende windstoten trok over en verschillende bomen hebben het toen begeven. Vanaf dat moment ben ik me steeds intensiever met het weer gaan bezighouden!

Vanaf april 2016 mocht ik mij bij dit team voegen en vanuit die brede interesse ben ik ook aan de studie Bodem, Water en Atmosfeer aan de universiteit van Wageningen begonnen. Ik hoop dan ook dat ik deze kennis nog vaak mag gaan gebruiken in de praktijk!

Ramon Oost

"Ik ben Ramon Oost, geboren op 14 november 1994 te Vianen. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het weer en vooral de extremen daarvan. Sinds ik op mijn 15e mijn eerste camera kocht maak ik foto's van bijzondere gebeurtenissen in het weer en natuur. 

Door de jaren heen heb ik me verder ontwikkeld waardoor ik op het moment trotse eigenaar ben van 'Ramon Oost Fotografie'. Naast de diverse bedrijfsmatige opdrachten probeer ik als het kan op pad te gaan om bijzondere weersituaties of natuurfenomenen van dichtbij te beleven en te fotograferen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extreme buien, een dichtgevroren IJsselmeer zoals begin maart 2018 of het noorderlicht in Noorwegen! "